Pred uporabo naše spletne trgovine si prosim preberite pogoje poslovanja. Če boste z nakupom nadaljevali v spletni trgovini miniEla pomeni, da ste s splošnimi pogoji naše spletne trgovine seznanjeni.

Polno ime: Waxee spirits distributor, posredništvo pri prodaji Dušan Potrč s.p.

Kratko ime: Dušan Potrč s.p.
Sedež podjetja: Ulica kneza koclja 2, 2000 Maribor                             

Skladišče podjetja: Vukovje 1a, 2221 Jarenina                               

Transakcijski račun: SI56 0468 2011 4556 988 (Nova KBM)
Matična številka:  8229015000
Davčna številka: SI16870115
E-pošta: info@miniela.si

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 23.6.2018 .

Podjetje Dušan Potrč s.p. je vpisano v poslovni register z registracijsko številko 5331060466 in matično št. 8229015000 ter šifro podrazreda SKD: 47.170

Podjetje je davčni zavezanec.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.miniela.si (v nadaljevanju: miniela.si ) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo. 

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/51154

Splošni pogoji obravnavajo delovanje miniela.si, pravice uporabnika, ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S spletno trgovino upravlja podjetje Dušan Potrč s.p. ( v nadaljevanju ponudnik, prodajalec - miniela.si ). Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem na spletni strani miniela.si (v nadaljevanju, kupec, potrošnik ).

Z oddajo naročila oziroma z klikom na zaključi nakup se kupec ali registriran uporabnik strinja in potrjuje, da je seznanjen s celotnimi splošnimi pogoji, ki so tukaj navedeni in se z njimi v celoti strinjata. 

Podjetje ne priznava izvajalca za izvensodne reševanje potrošniških sporov.

2. Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Registracija

Obiskovalec lahko spletno trgovino uporablja kot neregistriran uporabnik vendar z možnostjo registriracije svojega uporabniškega profila. Uporabnik se registrira tako, da izpolni obrazec za registracijo z podatki kot so Ime, Priimek in e naslov.
Z registracijo uporabnik pridobi dostop do profila in hitrejšega ter enostavnejšega naročanja preko spletne trgovine www.miniela.si, saj uporabniku ob naročilu na ta način ni potrebno vedno znova vnašati podatkov. V primeru, da uporabnik želi dostavo na drug naslov, ima tekom opravljanja novega naročila tudi to opcijo.

Po opravljeni registraciji se lahko uporabnik v svoj profil prijavi z uporabniškim imenom enaslovom in geslom, ki si ga je izbral ob registraciji. Uporabnik se lahko od prejemanja obvestil kadarkoli tudi odjavi. 
4. Naročila
 
Naročila lahko oddate vsak dan. Dostava naročila traja od 2 do 4 delovne dni po prejemu bančnega nakazila oziroma plačila - med vikendi in prazniki ni dostave. 
Naročila, ki jih prejmemo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana prvi naslednji delovni dan. 
Naročite lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov v spletni trgovini.  Vsi izdelki, so na voljo do razprodaje zalog. Če izdelka ni na voljo oziroma je razprodan ste o tem obveščeni na spletni strani, kjer pri izdelku piše razprodano. Vse cene so navedene v EUR.
Kupec znesek plača podjetju Dušan Potrč s.p., skupaj z izdelki ali pa kupec prejme tudi natisnjen račun. Podjetje posluje na območju Republike Slovenije in pravtako izdelke pošiljamo na območje Republike Slovenije. 
5. Popusti in akcije
Ponudnik ima pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno ( primer akcij in posebnih popustov ). Cene veljajo od trenutka, ko kupec potrdi naročilo v spletni trgovini www.miniela.si in veljajo do dne objave novega cenika. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila kadarkoli.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa. 

V spletni trgovini www.miniela.si so občasno objavljena gesla, ki prinašajo popuste. Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh. Popusti se nikoli ne seštevajo in jih lahko uporabite pri enem naročilu. Enako velja za promocijsko kodo, ki jo prejmete ob prijavi na e-novičke.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. 
Pogodba sklenjena med ponudnikom in kupcem se hrani in jo lahko kupec kadarkoli zahteva v ogled.
6. Postopek naročila
 
Z oddajo naročila se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja podjetja miniela.si.

1. IZBIRA IZDELKA

Na spletni strani www.miniela.si zberete izdelek in kliknete povezavo "dodaj v košarico"ali "kupite zdaj". Če želite nadaljevati z nakupovanjem pritisnite x v desnem kotu. V nasprotnem primeru kliknite "oddaj naročilo". 

2. KOŠARICA

V zgornjem desnem kotu se nahaja ikona nakupovalne košarice. S klikom na ikono se vam prikaže vsebina vaše nakupovalne košarice. V košarici imate možnost spremeniti količino izdelka, izdelek odstraniti iz košarice ali pa dodati opombo k naročilu. Nakup lahko nadaljujete z klikom na "blagajna".

 3. BLAGAJNA

Na strani blagajne izpolnite podrobnosti o plačniku. Če nakupujete kot gost, morate izpolniti vsa polja, ki so označena, če boste nakupovali kot registrirani uporabnik, se vam podatki izpišejo samodejno tako, da vpišete vaš email naslov. Drugače v polja vnesete ime, priimek, naslov, telefonska številka. Vse podatke lahko shranite za naslednjič. 

4. ZAKLJUČEK NAKUPA

Izbirate lahko med načini plačila: po povzetju, z plačilno kartico ali preko paypal računa. 
Pred končno oddajo naročila kupec preveri pravilnosti naročila, omogočen je celotni pregled vsebine naročila. Prikazana je skupna vrednost artiklov, popusti, stroški poštnine in skupni strošek nakupa. Če imate kodo za popust jo napišite  v okence koda za popust in potrdite.
Z klikom na gumb zaključek naročila se strinjate z zaključkom nakupa z obveznostjo plačila in se prav tako strinjate z celotnimi pogoji poslovanja miniela.

 

7. Spreminjanje vsebine na strani

Pridružujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb splošnih pogojev in vsebine na spletni strani miniela.si.

8. Postopek obveščanja o nakupu
  • Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. 
  • Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v obdelavo. 
  • Ponudnik blago pripravi in ga odposllje. O tem po elektronski pošti obvesti kupca in ga hkrati seznani s številko sledenja, s katero lahko sledi paketu pri dostavni službi, ki je bila izbrana.
9. Način plačila 
  • Plačilo po povzetju 
V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, lahko plačate z gotovino ali kartico. Ta način plačila vam omogoča, da blago plačate ob dostavi. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43% od zneska odkupnine, za katero vam bo GLS kurir izdal račun.
  • Plačilo z plačilno kartico
  • ali preko PayPala.